LCL heeft een jarenlange ervaring en ongeëvenaarde knowhow als één van de bijlangrijkste marktspelers op het vlak van datacenters. Met onze gebouwen in Diegem, Aalst, Antwerpen, Huizingen en Gembloux, bedienen we klanten uit heel wat verschillende sectoren. Bijvoorbeeld de industrie, de dienstensector en de overheid.

Om in te spelen op de vraag in de markt breidden we ons aanbod de voorbije jaren uit met diensten rond connectiviteit en cloud-oplossingen. Naast onze technische expertise en reputatie als betrouwbare partner, zijn ook aandacht voor duurzaamheid en co-creatie twee belangrijke succesfactoren voor ons.

Je leest het al: we luisteren naar onze klanten en bouwen er een duurzame relatie mee op. Anderzijds wensen we onze activiteiten verder uit te breiden. Als Sustainability Coordinator speel je een belangrijke rol ter ondersteuning van deze ambitie.

Wat doe je concreet bij LCL?

Als Sustainability Coordinator zal je meewerken aan duurzaamheidsprojecten (oa. analyseren en optimaliseren van huidige processen, Close the Gap, etc.) en zal je ondersteuning bieden bij het verankeren van duurzaamheid binnen de verschillende divisies van de onderneming. Je werkt mee aan het ontwerp van een progressieve ESG-strategie in lijn met de waarden van LCL. Je ondersteunt de onderneming in het behalen van duurzaamheidslabels (oa. Ecovadis, VCDO). Je draagt bij aan de vermindering van onze ecologische voetafdruk en helpt ons bedrijf te voldoen aan de EU CSRD wet- en regelgeving op het gebied van milieu en duurzaamheid, specifiek binnen de datacenterindustrie. Je houdt een constante vinger aan de pols wat betreft sustainability trends, technologieën, evoluties en wetgeving en zorgt voor een tijdige rapportage en implementatie. Ons jaarlijks duurzaamheidsrapport doen we volgens de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD). Tot slot zal je meewerken aan de ontwikkeling van een online trainingsprogramma die het ESG-traject van LCL weerspiegelt.

Download hier alvast ons ESG rapport! 👇🏻
LCL Sustainability Report 2023 – sustainability.lcl.be

Profiel

 • Je hebt een master opleiding;
 • Je hebt een onuitputtelijke passie voor duurzaamheid;
 • Je hebt sterke analytische vaardigheden en ervaring met het rapporteren van duur-zaamheidsgegevens;
 • Je hebt het vermogen om overtuigend te zijn en standpunten diplomatiek en asser-tief te verdedigen;
 • Je communiceert helder en transparant zowel intern als extern;
 • Je werkt nauw samen met de verschillende departementen;
 • Je bent leergierig en bezit over een oplossingsgerichte denkwijze;
 • Je kan zowel zelfstandig als in team werken;
 • Je hebt een goede mondelinge en schriftelijke talenkennis Engels/Nederlands, Frans is een pluspunt.

Waarom kiezen voor een job bij LCL?

 • Datacenters beheren, dat is in de eerste plaats mensenwerk. Daarom besteden we veel aandacht aan jouw welzijn.
 • Wie de drive en ambitie heeft om bij de top in de datacentersector te horen, krijgt bij LCL alle kansen om te groeien. Door aandacht te schenken aan doorgroei-mogelijkheden en te investeren in talentontwikkeling, geven we onze medewerkers de kans om professi¬oneel volledig open te bloeien en maximaal voldoening te halen uit hun job. Vooruitgang is onze drijfveer!
 • Je versterkt een team gedreven medewerkers met ongeëvenaarde expertise en praktijkervaring. Onze klanten kunnen op hen rekenen en jij als collega ook.
 • We bieden je een fulltime contract van onbepaalde duur.
 • Je pakket omvat onder meer een competitief loon, maaltijdcheques, eco-cheques, laptop, smartphone en abonnement, hospitalisatie-, ambulante zorgen, pensioen-, en invaliditeitsverzekering.
 • Je hebt flexibele arbeidsuren met de mogelijkheid tot thuiswerk en een thuiswerk-vergoeding.

LCL moedigt diversiteit in al haar vormen aan en zet zich in voor het creëren van een inclusieve werkomgeving voor iedereen. LCL discrimineert niet op basis van ras, religie, huidskleur, afkomst, geslacht, geslachtsidentiteit, seksuele geaardheid, leeftijd, burgerlijke staat of handicap.

Heb je interesse in deze vacature of heb je een vraag voor ons? Contacteer ons via jobs@lcl.be.

Solliciteer voor deze job

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 256 MB.