Net voor de zomer mochten we Karen De Wever verwelkomen, LCL’s nieuwe HR Business Partner. Met 11 jaar ervaring op de HR-dienst van éénzelfde bedrijf, maakte Karen de spannende sprong naar een nieuwe omgeving. Waarom koos ze voor LCL als nieuwe thuisbasis? En wat zijn volgens haar de uitdagingen voor onze recrutering? Karen vertelt het jullie allemaal.

Karen begon haar studies nog in de marketing en bedrijfscommunicatie, maar koos in haar master voor een specialisatie in HR. “Na 3 jaar marketing wou ik graag een nieuwe richting inslaan. Zo kon ik mijn kennis verbreden”, zegt Karen. Haar interesse in het menselijke aspect van het bedrijfsleven werd al snel de drijvende kracht achter haar toekomstige HR-carrière.

Na een korte stop bij een sociaal secretariaat, keerde Karen terug naar haar stagebedrijf Man Truck & Bus. Bij de Belgische afdeling van dit Duitse bedrijf bleef ze uiteindelijk maar liefst 11 jaar.  In 2024 voelde Karen dat het tijd was voor iets nieuws. “Een moeilijke beslissing, want het was mijn tweede familie geworden. Toch was het tijd om mijn blik te verruimen en te zien hoe het er in andere bedrijven aan toegaat.”

Na 11 jaar een nieuwe familie

Ondanks de vele mensen die Karen recruteerde  – “Ik kan er onmogelijk een aantal opplakken”-, had ze zelf weinig ervaring met solliciteren. Dus zag ze het als een unieke kans om veel gesprekken te doen om zo later goed te kunnen vergelijken. Één van die gesprekken was bij LCL en daar herkende Karen iets belangrijks: “Ik voelde meteen het familiale gevoel terug. Ik was bang om dat kwijt te raken in een nieuwe job, dus dat was heel tof. Sinds ik hier begon is dat ook al bevestigd, al hielp het personeelsevent in mijn eerste week daar ook wel bij”, lacht ze.

Voor Karen was er nog een grote motivatie om bij LCL te starten: “ik merkte dat het HR-team exact de steun zocht die ik in mijn vorige job soms miste. Ik wou graag die hulp zijn voor iemand anders. Ik ben ook blij dat ik met Fabienne iemand heb om van te leren en bij af te toetsen.” Karens focus wordt recrutering, waar ze natuurlijk veel ervaring mee heeft. Ze kent ook de uitdagingen: “ik heb geen ervaring binnen de datacenterwereld, maar herken dezelfde uitdagingen als in mijn vorige job: de juiste technische profielen zijn moeilijk te vinden. Critical Infrastructure Engineers en Data Center Service Technicians zijn de witte raven die heel gegeerd zijn, die worden zo weggekaapt. Daarom is het goed dat ik me daarop kan focussen.”

Uiteraard wil Karen graag de juiste mensen vinden, die de beste dienstverlening kunnen leveren aan onze klanten. Ook de huidige werknemers tevreden houden, hoort daarbij, want “gelukkige werknemers verrichten beter werk en zijn gemotiveerder, dus dat is in het belang van LCL, én van de klant.”

(Ver)bouwen aan een eigen thuis

In de LCL-familie is Karen nog nieuw, maar daarnaast heeft ze nóg een familie die haar bezighoudt. Zoontjes Lenn en Finn (4,5 en 2) zorgen voor veel leven in huis. Alsof dat nog niet genoeg is zitten Karen en haar vriend volop in een verbouwing. “Mijn vriend is heel handig en wil dus veel zelf doen. Ik ben minder handig, maar hij zegt me dan wel hoe ik kan helpen en ik doe mijn best.” Tussen het verbouwen door hecht Karen veel belang aan quality time met het gezin, of bakt ze een lekkere taart of brownies om de krachten aan te vullen. We zijn er zeker van dat ze er bij LCL ook veel van zal bakken!

Wil je zelf ook graag werken bij LCL? Bekijk onze vacatures hier.