LCL groeit en is ondertussen het grootste datacenter bedrijf in België met 35 specialisten in huis. Om de ambitieuze plannen van LCL waar te maken op het gebied van expansie en sustainability, komt bouwkundig expert Stéphane Mascart het team van LCL versterken.

Als Project Manager zal hij verantwoordelijk zijn voor onder andere de vierde grote uitbreiding van LCL Brussels-West. Dit project en andere uitbreidingsprojecten hebben als doel de stevige groei van LCL op te vangen, maar ook de sustainability en ESG-strategie (Environmental, Social en Governance) verder te implementeren. Stéphane: “Voor ons gebouw in Aalst (LCL Brussels-West) ben ik verantwoordelijk voor de studie en uitvoering van de vierde expansie. Door het spanningsveld tussen snelheid en customer intimacy is dit een spannend project: het moet snel, maar het moet ook heel goed zijn.”

Duurzaamheid

“We zijn daarnaast druk bezig met ervoor te zorgen dat de gebouwen van LCL toekomstgericht zijn wat betreft energiezuinigheid en duurzaamheid. Daarnaast hou ik mij bezig met kleinere duurzaamheidsprojecten, zoals bijkomende zonnepanelen plaatsen in Gembloux of de verfrissing van de kantoorruimtes in Diegem.”

15 jaar ervaring als bouwkundig expert

Stéphane heeft meer dan 15 jaar ervaring als bouwkundig expert. Als uitvoerend aannemer leidde hij bouwwerven en bouwkundige projecten. Een uitdagende job, maar ook een die veel van je vraagt. “Het was niet ongewoon om dagen van 12, soms wel 14 uur te maken. Daar komt bij kijken dat je constant wordt opgeroepen om problemen op te lossen.”

Work-life balance

“Nu mijn kinderen ouder worden, wil ik graag meer tijd vrijmaken voor mijn gezin. Dat leidde mij tot LCL. Het spreekt mij erg aan dat ik hier mijn bouwkundige kennis kan inzetten, maar ook dat de werkomgeving veel meer balans en flexibiliteit biedt”, vertelt Stéphane.

Meer input en autonomie

Samen met drie collega’s is hij verantwoordelijk voor het projectmanagement van de bouwkundige plannen van LCL. Stéphane is enthousiast over de rol die hij er kan vervullen. “Ik ben de eerste bij LCL met een puur bouwkundige achtergrond, dus ik merk dat ik veel input kan geven. Mijn expertise wordt erg gewaardeerd en ik krijg de mogelijkheid om verder bij te leren. Ik heb bovendien een hoge mate van autonomie bij LCL. Ik vind het fijn dat ik niet op uren aangestuurd word en dat ik kan werken op de locatie die ik wil. Wat ik daarnaast apprecieer, is dat ik op het einde van de dag mijn laptop kan sluiten en dat de werkdag dan ook echt voorbij is.”

Comfort en vitaliteit bij LCL

Stéphane kijkt positief terug op zijn eerste maand bij LCL. “Wat mij direct opviel, is hoeveel LCL investeert in comfort en uitstraling. Er wordt aan alle gebouwen aandacht besteed waardoor het aangenaam is om je er in te bevinden. Verder wordt vanuit HR vitaliteit op de werkvloer actief bevorderd, wat ook bijdraagt aan een fijne werkplek.”

Muzikaal talent

Na het werk spendeert hij zijn vrije tijd graag met zijn gezin of aan sporten. Ook besteedt hij graag tijd aan zijn muzikale hobby. Stéphane is namelijk niet alleen een bouwkundig talent, maar ook een muzikaal talent. “Ik speel in verschillende fanfares of harmonieën als trompettist. Ik heb dat vroeger met veel plezier gespeeld en na een pauze van ruim 20 jaar heb ik het onlangs weer opgepakt. Het was terug even wennen, maar met de vele repetities komt het snel terug. En natuurlijk maakt ook de gezelligheid van de borrel erna, het ook erg leuk om te doen.”

Wil jij ook bij LCL werken? Bekijk onze vacatures