Laurent trad in juni 2021 in dienst bij LCL na de overname van de Engie Solutions-site in Gembloux, waar hij 6 jaar eerder in dienst kwam. Als technicus is hij verantwoordelijk voor de installatie, de bedrading en de voeding van de servers van de 3 computerruimtes van de site. Hij moet de installaties aanpassen aan de soms complexe verzoeken van de klanten. Hij houdt van degelijk uitgevoerd werk en tevreden klanten.

Met zijn 30 jaar ervaring in de installatie van IT-netwerken, bekabeling en glasvezel is Laurent een uitstekend technicus die in staat is om alle uitdagingen die op zijn pad komen op te lossen. Zijn reputatie gaat hem vooraf, zo hij werkte 10 jaar lang als onafhankelijk netwerkspecialist voor talrijke bedrijven in de regio, voordat hij 6 jaar geleden bij Engie Solutions in dienst trad.

Als technicus op de site van Gembloux is Laurent, die samenwerkt met zijn oudste zoon Thomas, verantwoordelijk voor de werking van de 3 computerruimtes van de site: “We staan in voor de installatie, bedrading en voeding van de servers in de 3 ruimtes en voeren alle aanpassingen uit die de klanten verzoeken. Bij een defect moeten we zo snel mogelijk ingrijpen om de klantentevredenheid zo hoog mogelijk te houden. »

Voor Laurent is de overname van het Engie Solutions-datacenter door LCL een uitstekende ontwikkeling en hij kijkt met gerust hart naar de toekomst. Aangezien LCL een datacenterspecialist is, zijn alle vereiste kennis en competenties om aan de soms complexe verzoeken van klanten te voldoen, binnen de organisatie voorhanden. “Oplossingen vinden voor eenvoudige of ingewikkelde verzoeken van klanten en ervoor zorgen dat alles werkt, is wat ik het leukst vind aan mijn baan. Goed werk leveren, de klanten tevredenstellen en houden, is essentieel en alle LCL-teams werken samen om dit doel te bereiken. »

Als voormalig amateurvoetballer besteedt Laurent veel van zijn vrije tijd aan het coachen van jeugdteams. Zo houdt hij voeling met de sport waar hij zo gepassioneerd over is. Daarnaast doet hij op zondagochtend graag aan nordic walking om fit te blijven! Laurent is een levensgenieter die graag met vrienden op restaurant en naar de film gaat.