Na 13 jaar werkzaam te zijn bij Engie, van PLC engineer tot verantwoordelijke van het datacenter, koos Nicolas ervoor om zich met zijn team bij LCL te voegen bij de overname van het Cofely Data Solutions Center in Gembloux in juni 2021.

“Hoewel LCL onze concurrent op de Belgische markt was, inspireerden en motiveerden de visie, de kennis van de markt en de ontwikkelingsplannen van het bedrijf mij om bij een ​​multinational weg te gaan en me aan te sluiten bij een kleiner team dat de klantenservice en klanttevredenheid centraal stelt.”

Als Data Center Manager is Nicolas betrokken bij alle managementniveaus van het datacenter. “De integratie van Engie’s datacenter in de LCL Group omvat het herzien van de processen om ze te standaardiseren om zo het beste van beide bedrijven te integreren, het upgraden van de certificeringen van het datacenter en het verhogen van het kwaliteitsniveau. Vraagstukken en uitdagingen waar ik klaar en gemotiveerd voor ben!”

“Ik hou van de diversiteit aan verantwoordelijkheden die mijn baan biedt: van het contact met onze klanten om te reageren op hun verschillende verzoeken, tot het managen van een team – niet te vergeten het prospects- en developmentgedeelte! Door de diversiteit is elke dag anders en vliegt de tijd voorbij!”

Nicolas is getrouwd en vader van 2 kinderen. In zijn vrije tijd hardloopt hij graag en beoefent hij badminton. Onlangs rondde hij de bouw en automatisering van zijn gezinswoning af met als doel zijn energieverbruik te verminderen, een uitdaging waar hij ook binnen LCL voor staat.