“We zijn effectief als organisatie, niet alleen als losse schakels.”

Binnen het geheel van de bedrijfsvoering zijn de werknemers essentiële schakels. Ze vormen de olie tussen de tandwielen. Alles draait daarom om de juiste persoon op de juiste plaats. Antje Letens is zo’n schakel bij LCL. Al blijft ze zelf graag bescheiden: “We zijn effectief als organisatie, niet alleen als losse schakels. Alles wat we binnen LCL bereikt hebben, is het resultaat van positief teamwerk.”

Als er iemand goed gedijt in een organisatie die de ontwikkeling en het welzijn van haar medewerkers vooropstelt, dan is het Antje wel. Zij startte haar carrière bij LCL als receptioniste en groeide binnen nog geen drie jaar tijd door tot Business Project Coördinator. Een job die haar werkelijk op het lijf geschreven is.

Groot teamgevoel

Al vanaf het eerste moment voelde ze zich thuis bij LCL. “Ik had een goede klik met de mensen, er heerste een ongedwongen en informele sfeer en omdat de verschillende teams met elkaar samenwerken, sprak de cultuur van de organisatie me erg aan.” Bij LCL is er niet alleen veel ruimte voor eigen inbreng, maar is er ook veel interactie tussen de verschillende departementen. “We hebben een gezamelijke werkvloer; dus iedereen zit bij en door elkaar, ook de managers. Het is een hele flexibele en persoonlijke organisatie. We weten van klanten en collega’s wat er in ieders leven speelt.”

Die betrokkenheid, het teamgevoel en de drive om samen het bedrijf verder te brengen is cruciaal bij LCL. Wat dat betreft kwam Antje op het perfecte moment de organisatie binnen. LCL stond namelijk op het punt om een enorme groeispurt te maken en daardoor was er extra personeel nodig.

Ontwikkeling van een young high potential

Zo schoof Antje na drie maanden door naar de functie van Operations Assistant. Ze nam haar ervaring als receptioniste mee waardoor ze klanten goed kon helpen. Daar zagen ze al snel dat Antje de organisatie veel te bieden heeft. “Ik merkte bij Operations dat er potentieel binnen de organisatie lag om dingen te verbeteren. LCL heeft mij vervolgens de kans gegeven om dat op te pakken.” Door te investeren in persoonlijke ontwikkeling, goed te luisteren naar behoeftes en proactief op zoek te gaan naar nieuwe uitdagingen wist LCL een young high potential als Antje in een korte tijd te laten open bloeien.

En dat zorgde al gauw voor de volgende stap. “Op den duur was ik minder flexibel in mijn job als Operations Assistant en kon ik mijn verschillende taken niet goed meer combineren. Toen zijn we samen rond de tafel gaan zitten om te kijken hoe we dit aan moesten pakken.” Een nieuwe Administrative Operations Assistant werd aangenomen en Antje stapte over naar het Finance Department als Business Project Coördinator. Dat bleek de juiste stap voor Antje: “het zit echt in mij om op een zo efficiënt mogelijke manier projecten op te volgen en zo te voldoen aan de wensen van interne en externe stakeholders binnen de Customer Intimacy strategie van LCL. Ik krijg er veel voldoening van als ik zie dat zij tevreden zijn met het eindresultaat dat door het projectteam is gerealiseerd.”

Toekomstperspectief

In drie jaar tijd doorliep Antje dus drie verschillende functies bij LCL. Het was een heel natuurlijk proces en misschien wel precies de weg die ze binnen LCL moest afleggen. “Mijn verschillende functies zijn niet direct aan elkaar gerelateerd, maar ik heb op elke plek enorm veel geleerd. En die ervaringen neem ik mee in mijn huidige job.” Antje is ervan overtuigd dat ze kan bijdragen aan de toekomst van LCL en tegelijkertijd haar kan blijven ontwikkelen. “Ik ben de afgelopen drie jaar sterk gegroeid binnen LCL. Het waren grote veranderingen waar ik wel bewust naartoe heb gewerkt, maar dat het zo snel zou gaan, dat had ik van tevoren niet verwacht.” Waar iemand ook staat in zijn of haar ontwikkeling, LCL steunt en begeleidt haar medewerkers dus actief. “Wat dat betreft kijkt LCL ook echt naar de mensen zelf, de drive en het potentieel, naast benodigde ervaring en diploma’s. Het is zeker fijn om deel uit te maken van een bedrijf dat op deze manier aan personeelsbeleid doet.”

In ieder geval ziet Antje voor haarzelf nog een nieuwe uitdaging wanneer het bedrijf flink blijft groeien. “Wanneer er overnames of uitbreidingen op de agenda staan, dan is het de kunst om het steeds beter te doen en een continuïteit te kunnen garanderen, zeker op grotere schaal. Waar ik dan zelf in kan groeien moet gedurende het proces afgetoetst worden.” Het is zonder meer de bedoeling van Antje om continu te blijven evolueren en daarmee een kwalitatief resultaat binnen LCL garant te kunnen stellen. Ongetwijfeld dus dat er voor Antje een mooie toekomst bij LCL is weggelegd.