We hebben een nieuwe Business Developer voor LCL Wallonia One: Philippe Lipinski. Hij zal zich vanuit Gembloux focussen op de uitbreiding van het Waalse klantenbestand. Ons hoofddoel is om de connectiviteit in Wallonië te verbeteren. Om dit doel te bereiken, rekenen we op de ruime ervaring en kennis van Philippe Lipinski.

Kan je ons iets vertellen over jouw werkervaring?

Tijdens mijn hele carrière heb ik in IT gewerkt als System Engineer, IT Consultant, Pre-sales Engineer, Partner Business Manager en Account Manager voor verschillende bedrijven in de ICT-sector. Ik heb met name gewerkt voor leveranciers van IT-apparatuur voor bedrijven zoals EMC², Hewlett Packard Enterprise; integratoren zoals Comparex en Nexis; en IT-distributeurs zoals TechData en Exertis Enterprise.

Waarom heb je nu voor een nieuwe uitdaging gekozen?

Hoewel ik al lang in de IT-sector actief ben, heb ik nog nooit voor een datacenterbedrijf gewerkt. Dit jaar ben ik 60 jaar geworden en dat leek me het ideale moment om hier verandering in te brengen en de uitdaging als Business Developer bij LCL Data Centers aan te gaan.

Wat houdt jouw functie precies in?

Mijn focus ligt voornamelijk op het aantrekken van nieuwe klanten, meer bepaald naar het datacenter van LCL in Gembloux. LCL wil de connectiviteit in Wallonië verbeteren door bijvoorbeeld meer operatoren naar daar brengen. Hoe meer telecomoperatoren er immers in het datacenter aanwezig zijn, hoe meer mogelijkheden klanten en potentiële klanten hebben qua aansluitingen op lokale maar ook wereldwijde netwerken. Zo hebben ze betere toegang tot de digitale toepassingen die wereldwijd beschikbaar zijn, en kunnen ze hun eigen toepassingen op een performante manier wereldwijd ter beschikking stellen. Dit is mijn belangrijkste doelstelling bij LCL.

Wat spreekt je precies aan bij LCL?

Hetgeen me vooral aantrekt bij LCL is het feit dat geen enkele dag dezelfde is. Elk project is uniek en elke klant vraagt om een andere aanpak. LCL biedt datacenteroplossingen op maat aan en dat wordt geapprecieerd. Klanten kunnen zowel bij ons terecht voor connectiviteit, als voor hybride oplossingen, housing of externe storage. We luisteren naar hun vragen en overlopen alle mogelijke oplossingen die interessant kunnen zijn tijdens verkennende gesprekken. Op die manier krijgt de klant een goed idee van zijn mogelijkheden en kan hij de voor hem meest geschikte oplossing kiezen. Ook nadat een contract ondertekend is, blijven we als sales in contact. Zo houden we de vinger aan de pols en bedienen we onze klanten optimaal.

Wat heeft jouw keuze voor LCL het meest bepaald?

LCL Data Centers is een Belgisch bedrijf in volle groeiIk ben er zeker van dat het bedrijf een mooie toekomst tegemoet gaat. Ik ben echt enthousiast dat ik vanaf nu mijn steentje kan bijdragen aan dit succesverhaal. Zo kan ik een verschil maken, en dat voelt goed.