LCL heeft een jarenlange ervaring en ongeëvenaarde knowhow op het vlak van datacenters. Met onze vestigingen in Diegem, Aalst, Antwerpen, Huizingen en Gembloux, bedienen we klanten uit verschillende sectoren.

Om in te spelen op de vraag in de markt breidden we ons aanbod de voorbije jaren uit met diensten rond connectiviteit en cloud-oplossingen. Naast onze technische expertise en reputatie als betrouwbare partner, zijn ook aandacht voor co-creatie en duurzaamheid twee belangrijke succesfactoren voor ons. Daar zit toekomst in!

Je leest het al: we luisteren naar onze klanten en bouwen er een duurzame band mee op. Als Quality, Health, Safety & Environment Assistant speel je een belangrijke rol ter ondersteuning van onze ambities.

Wat doe je concreet als Quality, Health, Safety & Environment Assistant bij LCL?

Als Quality, Health, Safety & Environment Assistant ondersteun je de QHSE Manager bij de uitvoering van de wettelijke taken. Je verzorgt de verplichte aangiftes en rapporteringen, je voert rondgangen en risicoanalyses uit en werkt actieplannen uit.

Je werkt mee aan de verdere ontwikkeling van de bestaande QHSE zorgsystemen (o.a. ISO9001, ISO14001, ISO5001, ISO45001).  Je bent actief betrokken bij de voorbereiding van de externe audits en werkt nauw samen met de verschillende LCL departementen voor de uitwerking en realisatie van de verbeterplannen.

Doorheen alle processen heb je aandacht voor kwaliteit, incident, safety, security en milieumanagement en coach je de LCL medewerkers om het gewenste veiligheids- en milieugedrag  te vertonen.

Door het opvolgen van wettelijke bepalingen en geldende regelgeving in de QHSE domeinen, analyseer je de impact  van wetswijzigingen inzake veiligheid, milieu, duurzaamheid, vergunningen en formuleer je acties.

In deze diverse en uitdagende functie  rapporteer je aan de QHSE Manager en werk je nauw samen met alle LCL collega’s binnen de verschillende departementen.

Is het iets voor jou?

 • Je hebt een Bachelor of Master diploma
 • Je beschikt over een aanvullend diploma preventieadviseur niveau 2 (of niveau 3 en bent bereid te evolueren naar niveau 2)
 • Je hebt kennis van de milieuwetgeving (Vlarem)
 • Je hebt kennis van QHSE managementsystemen (ISO9001, ISO14001, ISO5001, ISO45001).
 • Je verwerkt snel nieuwe informatie en kan op een zelfstandige manier verslagen opstellen
 • Je spreekt en schrijft vlot Nederlands en Engels en beschikt over een degelijke kennis Frans.
 • Je beschikt over een uitgebreide kennis van Word, Excel, PowerPoint, Teams, SharePoint etc.
 • Je bent communicatief, analytisch ingesteld en sterk in organiseren

Waarom kiezen voor LCL?

 • Datacenters beheren, dat is in de eerste plaats mensenwerk. Daarom besteden we veel aandacht aan jouw welzijn.
 • Wie de drive en ambitie heeft om bij de top in de datacentersector te horen, krijgt bij LCL alle kansen om te groeien. Door aandacht te schenken aan doorgroei­mogelijkheden en te investeren in talentontwikkeling, geven we onze medewerkers de kans om professi­oneel volledig open te bloeien en maximaal voldoening te halen uit hun job.
 • Vooruitgang is onze drijfveer! Je versterkt een team van 45 gedreven medewerkers met ongeëvenaarde expertise en praktijkervaring. Onze klanten kunnen op hen rekenen en jij als collega ook.
 • We bieden je een fulltime contract van onbepaalde duur.
 • Je pakket omvat een competitief loon, maaltijdcheques, eco-cheques, bedrijfswagen en tankkaart, laptop, smartphone en abonnement, hospitalisatie-, medische kosten, pensioen-, en invaliditeitsverzekering,
 • Je hebt flexibele arbeidsuren met de mogelijkheid tot thuiswerk en een thuiswerkvergoeding.

LCL moedigt diversiteit in al haar vormen aan en zet zich in voor het creëren van een inclusieve werkomgeving voor iedereen.  LCL discrimineert niet  op basis van ras, religie, huidskleur, afkomst, geslacht, geslachtsidentiteit, seksuele geaardheid, leeftijd, burgerlijke staat of handicap.

Heb je een vraag voor ons? Neem gerust contact op met Fabienne.Frisson@lcl.be.

Stuur je CV op via mail naar jobs@lcl.be ter attentie van Fabienne Frisson.

Solliciteer voor deze job

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 256 MB.