Versterking voor het marketingteam van LCL: Aline Smedts is de nieuwe Content en Community Coordinator. Wie ons volgt op sociale media, geabonneerd is op onze nieuwsbrief, of het nieuws hier op de website volgt, zal voortaan kennismaken met haar vlotte pen. Na acht jaar in de media, betekent haar start bij LCL voor Aline een carrièreswitch en het begin van een nieuw hoofstuk waar ze met veel enthousiasme instapt. Duidelijke en betrouwbare communicatie is essentieel voor ons, daar zal Aline zich voor inzetten. Als het kan met een vleugje van haar creativiteit.

Communiceren om te connecteren

Customer intimacy is de strategie van LCL en dat kan niet zonder goede communicatie. We willen duidelijk, vlot en transparant communiceren, zodat onze klanten en andere geïnteresseerden niets missen van waar we mee bezig zijn. De dagelijkse werking, de vele innovaties in onze datacenters en het team, dat allemaal zal Aline in de spotlight zetten. “LCL is een ambitieus bedrijf waar altijd iets beweegt, dus is het heel interessant om de buitenwereld daarvan op de hoogte te mogen houden. Extra boeiend is de voortrekkersrol, oa. op vlak van sustainability, wat betekent dat er veel waardevolle updates te vertellen zijn.” We willen ook dat mensen blijven terugkomen, door te abonneren op de nieuwsbrief of ons te volgen op sociale media. “Het is absoluut ons doel om de abonnees en de volgers op social media te doen stijgen, dan verhogen die mensen hun engagement en hoeven ze niet op zoek te gaan naar nieuws over LCL, maar krijgen ze het aangeboden. Zo krijgen we een sterkere connectie met ons doelpubliek, voor een datacenter op meer dan één manier belangrijk.”

Een andere focus van het marketingteam is employer branding. Het groeiende, gemotiveerde team van LCL levert op alle vlakken kwaliteit en is een ware afspiegeling van het bedrijf. Het is dan ook niet meer dan terecht dat zij ook in de in de spotlight staan. “Op alle foto’s die bij LCL gebruikt worden, zie je echte mensen uit het team, wat heerlijk persoonlijk aanvoelt. In de toekomst willen we meer werken met video, dus daarin zullen mijn nieuwe collega’s zeker regelmatig opduiken om bepaalde aspecten te highlighten. Vanuit mijn achtergrond kijk ik ernaar uit om met meer video een meerwaarde te vormen voor de LCL-communicatiekanalen.”

Van tv-set naar datacenter

Die achtergrond had de tv-sector als decor, iets totaal anders dus, maar dat schrikt Aline niet af. “Na acht jaar te werken als redacteur voor verschillende grote tv-programma’s, oa. ‘The Masked Singer’ en ‘Stukken Van Mensen’, voelde ik dat ik klaar was voor een nieuwe uitdaging. De researcher in mij wordt getriggerd door deze nieuwe omgeving en is gemotiveerd om er zoveel mogelijk over te weten te komen. Dat zal deels ook gebeuren door mee te werken aan content voor de Data Center University, een nieuw platform met opleidingen over datacentertechnologieën en sectortrends, waar ik zelf ook enorm van zal bijleren.” Content creëren en schrijven, dat was wel dagelijkse kost de voorbije jaren en Aline is blij dat ze op die ervaring verder kan bouwen. “Vertrekken van een idee of onderwerp en dan op zoek gaan naar de beste manier om de boodschap over te brengen, daar hou ik van. Ik wil daar bij LCL ook een creatieve draai en wat kleur aan geven, zoals ik bij mijn vorige projecten ook deed.”

Verhalen verslinden

Verhalen in alle vormen zijn sowieso een rode draad in het leven van Aline. Naast de vele verhalen en scripts die ze zelf al creeërde, gebruikt ze graag die van anderen om even te ontsnappen naar een andere wereld. Boeken, films, muziek: alles wat met tekst te maken heeft, verslindt Aline in haar vrije tijd. Maar haar favoriete vertelvorm, het zal sommigen verbazen, is musical. Aline trekt dan ook regelmatig naar Londen, haar favoriete stad, om daar de beste West End producties te bewonderen. “Ik krijg vaak de opmerking dat ik iets moet doen met al mijn tips voor Londen, bijvoorbeeld een boek schrijven. Als dat ooit zou lukken, over Londen of iets anders, zou dat de cirkel perfect rond maken.” Tot die tijd is Aline dankbaar dat ze vanaf nu mee kan schrijven aan het verhaal van LCL, eentje waarvan het einde nog lang niet in zicht is.